Vergader in stijl

Over de Jonge Haan

Van hotel naar café en restaurant
Begonnen als Hotel Hiensch in 1925, met als oprichter de legendarische Henk Hiensch, kent de Jonge Haan een lange historie. Met de AVRO, de VPRO en de VARA als buren werd de Jonge Haan al snel de stamkroeg van deze omroepen, in die tijd ook wel oneerbiedig de kantine van de omroep genoemd. Vele contracten van artiesten zijn de afgelopen decennia in de Jonge Haan getekend.

In de vijftiger en zestiger jaren, toen elke omroep nog zijn eigen orkest kende, stonden in de pauzes van de concerten dubbeldikke rijen voor de bar. Er waren zoveel pofklanten van de AVRO, dat de toenmalige uitbater Hans Passon iedere maand de bonnen maar naar de boekhouding van deze omroep bracht. Op de loonstroken van de betreffende werknemers stond dan als extra “heffing”vermeld: inhouding Jonge Haan. In die tijd moesten cameramensen die op rapportage gingen naar het buitenland nog zelf hun reis financieren en deze pas na afloop declareren. Hans Passon was meestal de financier hiervan. 

Nu in 2017 is de Jonge Haan uitgegroeid tot een van de drukste horecabedrijven in het Gooi en na 92 jaar is het nog steeds hét ontmoetingspunt van de Hilversumse media.


Er zijn weer nieuwe foto's aan onze gallerij toegevoegd.

Wat staat er op onze agenda?


Elke eerste vrijdag van de maand de VrijMiBo XL

Zondag 11 november Sint Maarten, kom je met je lampion voor ons zingen. Onze snoeppot staat voor je gevuld!

26 november tot en met  2 december Schoen zetten voor Sinterklaas, kom je schoen in deze week bij ons zetten en wij vragen de Sint er een leuk presentje in te doen. Schoen kun je op 3 december weer ophalen.

25 en 26 december, Kerst bij de Jonge Haan. Reserveer snel voor onze gezellige kerstdagen bij de jonge haan. Wij zijn de eerste kerstdag in de avond geopend en de tweede kerstdag de gehele dag. Op beide avonden serveren we buiten onze vertrouwde à la carte ook een mooi kerstmenu met bijpassende wijnen.


​Per heden is Jonge haan doordeweeks geopend vanaf 8.00 uur en in het weekend vanaf 9.00 en bent u dus ook meer dan welkom voor het ontbijt!

​Vanaf 13 december 2014 is een Europese wetgeving over allergenendeclaratie ingegaan. Horecabedrijven moeten aan hun gasten informatie geven over de mogelijke aanwezigheid van veertien in de wet genoemde allergenen.

Feeling hungry?

High Tea

High tea bij Jonge Haan.

Heb je iets speciaals te vieren of wil je graag even uitgebreid genieten ? Onze high tea is hier uitermate geschikt voor. Een heerlijke manier om met vrienden en familie te genieten van lekkere hapjes bij de thee. De high tea van de Jonge Haan wordt geserveerd op een etagère inclusief onbeperkt thee. Deze heerlijke vorm van samenkomen is ook uit te breiden met o.a. een glas prosecco of versiering in jouw gewenste thema. Alles is mogelijk!

Kom genieten tijdens een baby shower, verjaardag, receptie of gewoon gezellig samen met vriendinnen. De high tea van De Jonge Haan is te reserveren vanaf 2 personen à  €22,50 per persoon.

Reserveren kan per mail naar events@dejongehaan.nl of bel  035 6245314 en vraag naar Aukje van den Brink (bedrijfsleidster). 


Gezelschappen

Café en Brasserie de Jonge Haan heet u graag welkom voor uw lunch- of dinerpartij, vergadering, seminar, receptie, huwelijks- of verjaardagsfeest, zakelijke partij of voor welke gelegenheid dan ook. U kunt bij ons terecht voor lunches en diners tot 70 personen en recepties tot 120 personen.

BEKIJK HIER ONZE BROCHURE

Voor meer informatie stuurt u een email met uw wensen naar events@dejongehaan.nl of bel  035 6245314 en vraag naar Aukje van den Brink (bedrijfsleidster). 
Vergader in stijl

Vergaderen in stijl

Op de eerste verdieping van de Jonge Haan zijn na een grondige renovatie, drie luxe vergadersuites ingericht. Het prachtige pand uit 1871 is geheel in de oude staat hersteld. De suites zijn rookvrij, van alle moderne gemakken en techniek voorzien, hebben zeer comfortabel meubilair, airconditioning en een smaakvolle huiselijke inrichting. 

De ’s Graveland Suite is uitermate geschikt voor het houden van cursussen of workshops tot 25 personen (maximaal 34 personen in schoolopstelling). Voor kleinere groepen kunt u kiezen voor de Albertus Perk Suite (max. 12 personen) of de Boomberg Suite met een ronde tafel voor max. 8 personen. 

In de centraal gelegen luxe pantry kunt u tijdens uw vergadering of seminar terecht voor lekkere koffie, organische thee, frisdranken of vruchtensappen. Indien gewenst verzorgen wij ook een ontbijt, lunch of diner.

Voor een offerte op maat kunt u bellen met Aukje van den Brink T: 035 6245314 of stuur een email met uw verzoek naar events@dejongehaan.nl


Vergader in stijl

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar leuke mensen voor in de bediening en achter de bar.

Kom langs of stuur een mail naar info@dejongehaan.nl

leeftijd vanaf 16 jaar.

Contactgegevens

Klik hier voor een routebeschrijving in Google maps.

Kerst 2018

De Jonge Haan is beide dagen geopend met de kerst. De eerste kerstdag 25 december alleen voor diner vanaf 17.00 uur. De tweede kerstdag 26 december vanaf 10.00 uur in de ochtend.

Beide dagen serveren we buiten onze vertrouwde a la carte kaart ook een speciaal kerstmenu, de gerechten van het menu kunt u natuurlijk ook los bestellen.

Kerstmenu 4 -gangen € 37,50, Kerstmenu 3-gangen € 32,50

Voorgerecht:
Proeverij de Jonge Haan € 10,50

Wildzwijn pate, Blauw Klaver met geroosterde biet en huisgerookte zalm

Tussengerecht:

Spinaziesoep met een gepocheerd ei € 6,50

Hoofdgerecht:

Eendenborst met geglaceerde groentes, 
aardappel/pastinaakpuree, morilles en wild jus €21,50
of
Conchiglie gevuld met pompoen en ricotta, kingboleet,
amandelen en morille roomsaus €18,50


Nagerecht:
Grand dessert 8,50 

Openingstijden rond de feestdagen

Kerstdagen

Maandag 24 december geopend tot 17:00 uur

Dinsdag 25 december geopend vanaf 17:00 uur voor diner 

Woensdag 26 december geopend vanaf 10:00 uur voor lunch en diner


Donderdag 27 december geopend vanaf 9:00 uur

Vrijdag 28 december geopend vanaf 9:00 uur

Zaterdag 29 december geopend vanaf 9:00 uur

Zondag 30 december geopend vanaf 9:00 uur


Oud- en Nieuwjaarsdag

Maandag 31 december geopend tot 17:00 uur 

Dinsdag 1 januari geopend vanaf 11:00 uur