Vergader in stijl

Bekijk de mogelijkheden

Over de Jonge Haan

Van hotel naar café en restaurant
Begonnen als Hotel Hiensch in 1925, met als oprichter de legendarische Henk Hiensch, kent de Jonge Haan een lange historie. Met de AVRO, de VPRO en de VARA als buren werd de Jonge Haan al snel de stamkroeg van deze omroepen, in die tijd ook wel oneerbiedig de kantine van de omroep genoemd. Vele contracten van artiesten zijn de afgelopen decennia in de Jonge Haan getekend.

In de vijftiger en zestiger jaren, toen elke omroep nog zijn eigen orkest kende, stonden in de pauzes van de concerten dubbeldikke rijen voor de bar. Er waren zoveel pofklanten van de AVRO, dat de toenmalige uitbater Hans Passon iedere maand de bonnen maar naar de boekhouding van deze omroep bracht. Op de loonstroken van de betreffende werknemers stond dan als extra “heffing”vermeld: inhouding Jonge Haan. In die tijd moesten cameramensen die op rapportage gingen naar het buitenland nog zelf hun reis financieren en deze pas na afloop declareren. Hans Passon was meestal de financier hiervan. 

Nu in 2017 is de Jonge Haan uitgegroeid tot een van de drukste horecabedrijven in het Gooi en na 92 jaar is het nog steeds hét ontmoetingspunt van de Hilversumse media.


Er zijn weer nieuwe foto's aan onze gallerij toegevoegd.

Bekijk onze nieuwe foto's

Feeling hungry?

Reserveer nu

Gezelschappen

Café en Brasserie de Jonge Haan heet u graag welkom voor uw lunch- of dinerpartij, vergadering, seminar, receptie, huwelijks- of verjaardagsfeest, zakelijke partij of voor welke gelegenheid dan ook. U kunt bij ons terecht voor lunches en diners tot 70 personen en recepties tot 120 personen.

Voor meer informatie stuurt u een email met uw wensen naar events@dejongehaan.nl of bel  035 6245314 en vraag naar Aukje van den Brink (bedrijfsleidster). 
Vergaderen in stijl

Op de eerste verdieping van de Jonge Haan zijn na een grondige renovatie, drie luxe vergadersuites ingericht. Het prachtige pand uit 1871 is geheel in de oude staat hersteld. De suites zijn rookvrij, van alle moderne gemakken en techniek voorzien, hebben zeer comfortabel meubilair, airconditioning en een smaakvolle huiselijke inrichting. 

De ’s Graveland Suite is uitermate geschikt voor het houden van cursussen of workshops tot 25 personen (maximaal 34 personen in schoolopstelling). Voor kleinere groepen kunt u kiezen voor de Albertus Perk Suite (max. 12 personen) of de Boomberg Suite met een ronde tafel voor max. 8 personen. 

In de centraal gelegen luxe pantry kunt u tijdens uw vergadering of seminar terecht voor lekkere koffie, organische thee, frisdranken of vruchtensappen. Indien gewenst verzorgen wij ook een ontbijt, lunch of diner.

Voor een offerte op maat kunt u bellen met Aukje van den Brink T: 035 6245314 of stuur een email met uw verzoek naar events@dejongehaan.nl


Contactgegevens

Klik hier voor een routebeschrijving in Google maps.