Vind ons op facebook

Fotocollage

Over de Jonge Haan

Van hotel naar café en brasserie
Begonnen als Hotel Hiensch in 1925, met als oprichter de legendarische Henk Hiensch, kent de Jonge Haan een lange historie. Met de AVRO, de VPRO en de VARA als buren werd de Jonge Haan al snel de stamkroeg van deze omroepen, in die tijd ook wel oneerbiedig de kantine van de omroep genoemd. Vele contracten van artiesten zijn de afgelopen decennia in de Jonge Haan getekend.

In de vijftiger en zestiger jaren, toen elke omroep nog zijn eigen orkest kende, stonden in de pauzes van de concerten dubbeldikke rijen voor de bar. Er waren zoveel pofklanten van de AVRO, dat de toenmalige uitbater Hans Passon iedere maand de bonnen maar naar de boekhouding van deze omroep bracht. Op de loonstroken van de betreffende werknemers stond dan als extra “heffing”vermeld: inhouding Jonge Haan. In die tijd moesten cameramensen die op rapportage gingen naar het buitenland nog zelf hun reis financieren en deze pas na afloop declareren. Hans Passon was meestal de financier hiervan.

In 1995 werd de zaak overgenomen en werd het enigszins vervallen café en restaurant danig opgeknapt en nieuw leven ingeblazen. Nu in 2017 is de Jonge Haan uitgegroeid tot een van de drukste horecabedrijven in het Gooi en na 88 jaar is het nog steeds hét ontmoetingspunt van de Hilversumse media.

Design en ontwikkeling door:
© 2017 de Jonge Haan